» Tisdag

Det regnade en massa.. Men efter lite frulle bestämde vi oss för att köra längs med den västra kusten mot Sandvik iallafall. Fastän det regnade var det mysigt. Vi stannade längs med grusvägen och satt i bilen under regnet och kollade ut på de vilda vågorna o pratade en stund innan vi körde vidare. Nästa stopp var på Södviks Bageri. Åt lite lunch och satt där ett tag.
Sen körde vi till Borgholm. Gick lite snabbt i stan sen körde vi inte mer än 3 minuter så var vi på Borgholms Slott, eller Slottsruinen.
Där var vi i en timme. Vår flummigaste timme var definitivt där. Och kvällstimmen. Okej det var värst då. Sen hade vi några trötta stunder men annars har vi haft kul varje sekund. Är så ledsen över att hon åkt nu..

Aja iallafall. Vi körde hem, åt kroppkakor och senare körde vi faktiskt in till Borgholm igen. Vi gick längs hamnen i solnedgången. Sen fick jag akut ont i magen. Riktigt sjuk värk. I början var det inte så farligt men fortfarande jätteont. Men det blev bara värre så fick lägga mig i Lyfs knä på en bänk i Borgholm. Tillslut kunde jag knappt ligga ner, verkligen inte stå eller skratta när Lovisa skrattade åt mig. Det gjorde sinnes ont. Trodde jag skulle svimma.

Men efter en stund kunde jag iallafall gå igen. Så vi stapplade ner till sjöstugan och la oss på en filt där.

Sen var det natt igen


» Måndag

Ja vi var uppe i Byxelkrok. Precis innan ligger Valles. Det är en gul byggnad som har allt. Godis, utemöbler, kläder, badsaker, kökssaker och en massa andra prylar.

När vi väl var framme i Byxelkrok stannade vi vid Mormors Café. Det är så fint där. Iallafall väldigt mysigt. Och kaffekopparna är så vackra. Så kaffet blir jättegott, och så är det gratis påfyllning. Vi åt någon kyckling-wrap som också vad god.
Sen gick vi bara över vägen till någon liten hydda som sålde bland annat små minimonster-nyckelringar. Bödis och Nabbe❤

Sen körde vi till trollskogen och gick en runda på 4.5 km. Det gick fort. Plötsligt var vi framme.

Efter det körde vi hemåt. På vägen stannade vi på Källas glasscafé. Man går och sätter sig sen delar dom ut menyer. Så avancerat är det.. Men det var gott. Och roligt haha..

Sen körde vi iallafall hem. Åt middag en stund senare. Resten av kvällen spenderade vi i Köpingsvik på stranden.

Hade en otroligt rolig, mysig, pratfull, underbar dag med min Lyf.


» Byxelkrok

Nu kör Lyffe och jag upp mot norra Öland. Ska besöka Byxelkrok och lite andra ställen.
Vi var ute och gick med panisarna en sväng också. Hör av mig sen.


» Igår

(Varning för många "sen" i detta inlägget)
Skrittade ut en runda på förmiddagen med Amelie.
Sen har jag läst.
En stund Senare körde vi in till Köpingsvik. Lämnade min mobil på lagning så nu har jag en hel baksida!
Sen körde vi vidare till Borgholm.
Lovisa kom upp till Öland igår. Hon körde upp hihi. Så hon väntade vid netto. Det var såå mysigt att träffa henne igen!!!
Sen gick vi två en runda i Borgholm, fikade på kondiset. Körde hem, va hemma, cyklade, åt pizza, sen låg vi ute i uthuset resten av kvällen. Har verkligen Saknat henne. ❤


» Tiden

Fick reda på att jag sprang på 59 minuter. Det låter bättre än en timme :) så för allt problem så är jag sopernojd.


» Ölandsjoggen

Har sprungit ölandsjoggen idag. En mil. Med pappa och Ninna (faster). Det gick jättebra fram till 6 km. Sen fick jag otroligt otroligt ont i magen. Inte för att vara äcklig men fick sjuk mensvärk som alltid. Sen får jag blåsor av mina springskor. Vilket inte är bra men ska köpa nya. Har inte hunnit bara.
Sprang på en timme tror jag. Har inte kollat tiderna än. Hade ju klarat springa på mindre men ärligt talat är jag skitnöjd ändå. För jag vet att jag kan mindre, vilket är bevisat på Malmömilen, men här springer man i mycket terräng och så hade jag riktigt äckligt ont i magen också. Så jag klagar inte. Det ända jag klagar på är att jag fortfarande mår lite illa.

Ligger i farmors o farfars ens gästsäng, lyssnar på Håkan och snapchatar med Carmen❤ det är lite konstigt. För jag säger ALDRIG Cornelia till Cornelia. Jag säger alltid Carmen om jag inte säger nåt annat smeknamn. Det är samma med yamina. Jag säger alltid yub eller nåt annat. Typ alltid yub. Det är bara yub liksom. Yamina säger jag nästan aldrig.

Innan idag blev jag upphämtad från Alice av pappa. Sen läste jag bok, badade, läste och åt pasta. Sen sprang jag då, skulle egentligen badat med pappa men mådde dåligt redan då. sen har vi ätit middag hos f & f.


» Bilder från igår


» Reklam

Ser på tv hohi. Är hemma själv just nu. Så skönt!! Valde mellan att läsa eller kolla på tv. Men eftersom att man aldrig har TVn själv här passade ja på nu. Reklamen är väldiiiiggttt lång och tråkig..

Idag har jag varit i Sandvik med familjen. Farmor o farfar, ninna och tvillingarna var också där nere. Efter jag badat fick jag stora blåsor på armarna som kliade, det såg ut som stora tjocka myggbett. Men vi kände en kvinna som satt bredvid, hon var sjuksköterska och sa att det var en allergisk reaktion. Hon sa även att det var alger i vattnet och vissa är tydligen allergiska mot det. Så traskade upp till farmor o farfars hus, åt en allergi-tablett och tvättade av armarna sen gick jag ner igen.
Badade inget mer men läste och solade lite.

Ikväll har vi varit på middag hos pappas kusin. Allting grillat, jättegott och jättegod efterrätt. Men det var sådär kul för min del. Nellie mår dåligt också så det passade för mig att gå hem med henne för nån timme sen.

Snart ska Alice komma. Sen, men det är inget ovanligt.




» Oj

Fick inte med sista biten på förra inlägget om igår.
Inte så mycket men efter jag ätit skjutsade pappa mig till Borgholm där jag träffade Kornelia o love. En stund senare gick vi hem till Alice och sen sov jag där.


» En massa blåa bär

Vi fick ihop ganska många faktiskt! Nellie var med och efter en stund fattade hon att blåbären var goda att äta av så sen gick hon också runt och trampade ner och åt.

När vi var klara körde vi ut till Mormors Café ute i Byxelkrok. Dom är tydligen "kända" för sin citronpaj/kaka så var tvungen att smaka den såklart. Väldigt god. Så ni fattar att jag fattade varför andra fattade att dom fattade att kakan var god?

Vi var iväg ett tag för pappa och Amelie skulle såklart bada, och släppa av mormor osv så det tog sin lilla tid.

En stund efter vi kommit hem åt vi grillad lax,:)))))))))))) heheheeh



» Blåa bär

I bilen med morren farren o amelush.
Vi kör mot nån skog norrut för att plocka blåbär med mormor hihihi. Det gjorde vi ofta när vi var små. Så det blir nog mysigt.
Har varit ute och gått en runda med yamina i förmiddags. Nu står hon o äter.

Sealederalegeders

(Runt 15:00)


» Rådjur

Har precis varit ute och sprungit. Ja det är faktiskt ganska sent men det blev sent.

Yamina var såklart svullen. Samma bakben som hon har haft sin senaste skada på. Samma ställe. Så hon har väl typ fått tillbaka det. Vi ska skaffa en ny burk med såna piller åt henne, för dom hjälpte. Det har väl gått en vecka sen dom tog slut och nu blev det svullet igen. Dom kan tydligen äta dessa piller upp till 6-8 veckor. Och yamina har bara ätit dom i 3 veckor.
Hon är likadan som när vi var hos veterinären, hon är lite stelare i början men ju mer man rider henne eller springer eller går med henne blir hon mer och mer ostel, dvs hon rör sig mer normalt ju längre hon får gå.
Får se hur allt blir. Ska bara gå med henne nu iallafall. Det är mörkt mörkt nu så ska gå och hämta henne, borsta, smörja in henne, linda benen och mysa lite.

Annars idag har mor, far, Amelie och jag lullat runt lite i Borgholm. Ätit glass, varit inne i några små affärer. Jag köpte ett fint armband.
Sen köpte vi med oss Kinamat hem.
Efter det har jag läst och inte gjort någonting.

Nä nu ska jag ut till yub sen ska jag in och duscha, städa undan vårt riktigt stökiga rum bara för att jag bor i samma rum som Amelie... Sen ska jag kanske läsa eller nåt sånt mysigt, titta på tv.


» Hejdå Alice

Hon cyklade iväg för att jobba för en stund sen. Mats jobbar också så det är bara Maria och jag kvar här. Men vi ska snart köra till mig, mamma hade smsat Maria ifall hon ville känna på Yaminas ben som eventuellt var svullet.
Asså är hon skadad på det igen svimmar jag.


» Kornelia Peters son

Nu åker tröjan


» Alice sitter upp i sin säng

Nu sträckte hon sig över mig hej hej.

Vi har äntligen gått o lagt oss. Haha klockan är bara halv 1 det lät som den var halv 6. Jaja så cool är jag. Jag är trött acceptera.

Åt sopergod maud innan sen cyklade alle o jag ut i vildmarken. Not. Men vi cyklade till Kornelia. Sen till sjöstugan, egentligen skulle Alice o jag badat. Men det blev inte så. Jag har märkt att det alltid är varmast i vattnet vid sjöstugan på kvällen. Aja, love kom dit också. Sen kom några fler men sen cyklade vi 4 till stan. Haha så ful mening.

Aaaaaallefall så har alleson o jag varit hemma en stund nu och ätit godis och sånt coolt ni vet. Nu ska vi sova. Alice ska jobba imorgon med :((( stackars mig

Nu släckte hon lampan. Wooooops hejdå



» Mina kinder är röda

Idag har vädret varit knaselito. Imorse/förmiddags så blåste det en massa. Sen när vi började rida blev det såklart mer vindstilla. Red ut idag, även fast det är ont om uterittstigar har vi en galoppsträcka som yub är väl medveten om vad man ska göra där. Hon taktade och frustade när vi svängde ut på den stigen, sen nuddade jag med skänkeln och yub hoppade iväg i fuuuull galopp.

Sen kom Lotta, hennes två söner och Maria. Amelie va med Melker o Herman o mamma med Maria o Lotta. Alice blev såklart inkallad till att jobba idag så jag duschade sen låg jag bara i min säng, läste, lyssnade på musik, halvsov osv.

Åkte med Maria ner till Borgholm och hämtade Alice, handlade o nu är vi hemma, har börjat laga maten osv.
Mamma och Amelie kommer också hit och ska äta.


» Igår

Det gick jättebra på glasscaféet.Vi var där elva och vid kvart över cyklade vi hem så det var snabbt avklarat..
Eftersom att det var så himla varmt cyklade vi hem, bytte om och cyklade ner till sjöstugan, badade och solade ett tag.
Runt 3 cyklade vi hem, åt och chilla P ett tag. Sen CYKLADE vi till Puttelina! Det ligger liksom långt borta, en massa uppförsbackar i den värmen så långt var ganska jobbigt..
Väl där mockade vi hela stallet och sen red vi ut i skogen. Jag red Puttis och Alice på en liten B-ponny haha. Puttelina var jättesparkig i galoppen, med mig. Bytte galopp hit och dit och sparkade bakut osv. Sen bad jag Alice sitta upp för att få henne att sluta. Då red hon på en volt runt runt och hon sparkade ingenting... Så störig haha.. Hon visste vem som var den riktiga ryttaren.

Senare på kvällen hämtade Maria oss och körde hem till stugan. Jag red Yam medan Amelie hängde med på Rasmus och Alice på cykel. Det började mörkna så vi red olagligt på ett fält. Körde ett lättare pass av intervall träning.
När vi kom tillbaka fixade jag lite på yub sen stod vi ett tag och mös (asså shit vad fult ord men kommer inte på något bättre). Hon är alltid som mysigast på kvällarna eller innan man ska rida. Och hon är så mycket keligare här på Öland än i Malmö. Ville aldrig gå in men var tvungen så pussade henne på mulen och under ögat så skulle jag gå då la hon upp mulen på min kind och blåste en stund. Så otroligt fin. Jag älskar henne så så så mycket, det är ganska sjukt hur mycket hon är för mig. Hon kan få mig att skratta av att jag tänker på saker hon gör/gjort, och hon kan få mig att gråta av att tänka på att hon inte skulle finnas i mitt liv längre. Hon kan få mig att gråta var som helst när som helst. Usch.

okej, sen iallafall gick kvällen, Alice, Maria mamma och jag satt o pratade tills dom skulle åka, då gick jag o la mig. Skrev ett helt inlägg som försvann.


» Rubbe

Skrev ett helt Inlägg igen men såklart försvann det. Nu är det sent så jag skriver imorgon. AHHHH jag hatar blogg.se så mycket ibland.


» Jul. 21, 2013

Ligger i sängen hos Alice och är hungrig. Hon o Maria skulle bort till kotten en liten stund så dom kommer väl tillbaka när som helst.

Idag ska Alice och jag till Ölands Glasscafe. Där axel jobbar, och Rasmus (kusin). Alice kompis jobbar där och tydligen behövde dom extra hjälp just nu för det var nån som hade slutat, så hon hade sagt att Alice kunde hjälpa till så allan ska dit och prata om det idag.
Och jag ska prata om sommarjobb inför nästa sommar. Så vi ska vara där vid 11.
Efter det ska vi till Puttelina.

Sealeder


» Igår skulle detta publiceras vid 17:30

Sitter vid stora vägens busshållsplats mot Borgholm igen. Ska in till Alice. Mamma o pappa är på fest, axel jobbar pch Amelie är hos farmor o farfar. Nellie blev ledsen när jag lämnade henne. Men tyvärr :(

Innan Idag har jag ridit ännu ett lökigt dressyr-pass. Fast idag invigde jag det nya tränset, tyglarna och stigbyglarna till dressyrsadeln.

Det tog hundra år innan jag kunde rida för att jag var tvungen att ställa in så allt passade med tränset. Så det hann bli jättevarmt såklart precis när jag skulle rida.

Sen har jag inte gjort jättemycket mer. Snart framme i Borgholm nu.

(


» Jul. 19, 2013


» Jul. 19, 2013

Bilarna kör så fruktansvärt fort här ute på vägen. Står o väntar på bussen. Det känns som om jag ska bli påkörd av varje bil som kör förbi. Eller att varje bil som möts kommer att krocka.

Idag har mamma och jag varit inne i Kalmar o lämnat Ida på tåget. Köpte nya solglasögon och en nu flugluva till yamina, nytt brunt halsband o koppel till Nellie och något annat litet från hööks.

Sen var vi på några ärenden i Borgholm och när vi kom hem städade jag Amelies o mitt rum, glömde bort tiden och har därför inte hunnit rida.. :( Jaja hon får väl vila och bara gå en sväng idag.

Nu är jag somsagt på busshållsplatsen, ska in till Borgholm och träffa Kornelia o några andra.

Hejdå hejdå hejdå hejdå hejdå


» Jul. 18, 2013

Allt försvann. Too bad

Ahhhhhhhhhhh

(På bilden var efter vi hade sprungit och vi hade hällt vatten över oss så vi var inte såååå svettiga.)


» Jul. 18, 2013

Sitter och väntar på bussen som går till Sandvik. Har precis ätit lite glass och innan det pannkakor.
Rasmus, min kusin, jobbar på glasscafeet i Borgholm, där axel också jobbar. Och han har varit där många år och är liksom precis under chefen som äger stället. Han gör glassen osv. Så på pappas födelsedag fick han en hel bunk med kaneläpple-glassen! Och det är en av mina favoriter därifrån hehehe;)))
Så vi åt lite sånt hihihi <3333

Tidigare i förmiddags red jag yamina i paddocken. Hon gick väldigt bra, men är fortfarande stelare på vänster än höger. Så jobbar lite med det. Det är så fruktansvärt varmt idag med. Så en svettig yub var resultatet.

Nä nu är vi på bussen. Hejdå allibadi in de hoouse.


» Jul. 18, 2013

Idag var en lyckad dag på stranden. Fick lite färg också, hoppade från piren och badade i havet. Det var kallt första gången man doppade sig men sen blev det ganska skönt. Eftersom att jag gillar att bada så spelar det inte så stor roll om man ändå ska röra på sig och inte ligga o flyta, för det hade nog varit lite för kallt för idag.

Sen åkte vi hem lite senare, gjorde ingenting en stund. Man blir på något sätt utmattad av strand, sol och bada. Och så det rufsiga badhåret.

Värmen försvann inte så jag red inte Yamina jättehårt. Red upp till svinstian, travade hälften av vägen, och halva vägen tillbaka. Sen red jag bara en liten stund på en förbjuden äng, som dom klippt av det långa gräset av så nu var där jättefint för mig. Men eftersom att det inte är geggigt utan torrt kan det ju inte skada på deras arma ängar. Jaja man får väl bara acceptera det.

Sen körde mamma mig och Ida till Köpingsvik. Vi köpte pizza och lite annat och satte oss på stranden. Sen kom mamma lite senare och hämtade oss. Det var myssemyss


» Varrrmt

Det är väldigt fint väder idag. Inga moln, sol och vindstilla.

Vi har inte hunnit göra Mycket mer än att vakna, äta frukost, ta bort hästarna och bytt om.

Pappa ska skjutsa axel till jobbet och sen ska vi till Sandvik.


» Pibens födelsedag

Idag är det pappas födelsedag. 48 år fyller han. Lilla piib.

Idas och min resa gick bra! När vi kom hem så sprang vi en runda ner till havet med pappa, badade, och sprang hem igen. 6.6 km typ. Det var ett tag sen nu, typ en och en halv vecka. Haha känner mig så fet.
Har ätit en massa god mat och efterråt idag bara för det men det gör ingenting.

Många gäster besökte oss på middag ikväll så vi har mest varit hemma och chillat P idag, firat pappan.

Nu ska vi sova iallafall, i utehuset.


» Tåg

Sitter på tåget till Kalmar med Ida nu. Imorse gick jag upp nio och duschade, sen åt vi frukost och så var lyff snäll och skjutsade mig till Hyllie där jag mötte upp Ida. Jag köpte en kanelbulle och min persika vitamin well.
Tog med mig mjölk och remmar hemifrån också hihi så det ska nog gå bra att resa.

Det är sådär väder nu men det kanske är finare på Öland. Hoppas det.


» Tjockkväll

Innan idag var det bara jag som badade.. Det kändes seriöst som att doppa sig bland smälta isbitar, skojar inte.

Så Siri o jag gick tillbaka till stugan efter inte så lång tid, låg en stund i deras hängmatta och sen cyklade vi en riktigt lång väg till en/ett glass/café/restaurang/fik. Men det var värt det, glassen var så otroligt god. Det var något italienskt och shit min gud vad god den var.

Sen tog vi en super omväg hem för egentligen hittade Siri inte så bra.
När vi kom till stugan skulle Tove och Hugo iväg och äta sen lunch på Kust, så sirr o jag hänkade. Det var jättemysigt faktiskt!

En stund efter vi hade kommit hem så skulle Lyffe komma och hämta mig. Så jag sa hejdå till Tove o Hugo sen följde Siri mig till en parkering där Lovisa kom och pickade up mig.

Lyf och jag körde till en massa ställen, hemmakväll, lyffes hus, affären och sen till mig. Vi lagade lite pasta o köttbullar, sen har vi bara pregat en massa godis, chips o dippa framför tvn och myst (asså det ordet är så fult). Sådär äckligt mätt och stor känner jag mig. Måste springa snart herregud hade ja haft springkläder hade jag nästan stuckit ut nu! Det var så längesen...

Men nu ska vi sova. Klockan är ganska mycket och vi ska upp hyfsat tidigt imorgon. 9.


» Jul. 15, 2013

Somnade två igår efter att ha spelat yatsi som jag absolut inte fattar mer Siri, hennes bror och hans kompisar.
Sov väldigt bra faktiskt förutom att Siri vid vissa tillfällen låg en millimeter bredvid mig och jag tippade ut mot kanten medan hon hade en mete tillgodo på sin sida.. Och att hon armbågade mig i huvudet en gång.

Idag är det fint väder. Eller ok det blåser lite men det är sol! Så vi har varit uppe och ätit frulle och nu har vi gått ner till stranden som inte ligger mer än 100 m bort från deras stuga.

Så mysigt, här ligger vi

11:30
(Inget internet på stranden)



» Falsterbo

Heeeeeeeeewjjjjjj;-))))))))

Åkte inom Emporia imorse snabbt och sen körde mamma, Amelie och jag till Falsterbo horse show. Hade biljetter till läktaren vilket var skönt.
Köpte ett vitt dressyrtävlingsshabrak, en marinblå luva, ett svart dressyrträns med svarta falska swarowski stenar på pannbandet, ett par nya blåa JW ridbyxor och sen tror jag det var allt. Lite godis också hihi:)

Träffade Cajsa där en stund, senast var på nån tävling för ett tag sen.. Så det var kul att träffas. Träffade min lyyff också, lite snabbt.

När det var slut gick jag till Siris lille sommarstuga som ligger väldigt nära.
Vi har baudat i havet som var JÄTTTEkallt men uppfriskande iallafall.. Innan dess handlade vi hamburgare för att Siris bror och hans kompisar var tvugna att äta alla hemmagrillade.

Nu sitter vi i uterummet och lyssnar på musik och bara myser.

https://cdn1.cdnme.se/3813429/7-3/pic_51e3156fe087c36bda783471.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3813429/7-3/pic_51e315acddf2b35f74307a04.jpg" class="image">


» Trött men pigg

Resan idag var ganska dryg men det gick ändå bra. Min mobils batteri är jättedåligt så den kan få 0 % på mindre än en halv dag om jag använder den genom musik och snapchat. Så dålig. Får väl byta det eller något.. Pappa kan väl sånt.

Tror jag har sagt det innan. Men det roliga med att lyssna på musik och samtidigt sova är att man kan räkna ut hur länge man har sovit genom vilka låtar man missat. Iallafall somnade ja en stund i bilen. Sen var vi framme på kvarnbacka och kollade på deras uppvisning. (..) Sen bjöds det korv som var gaaaanska uppskattat av mig :))))
Sen körde vi vidare. Stoppade på mc Donalds annat körde vi bara. I värmen..

När vi kom hem hade axel lite förfest med bara en massa killar så jag hälsade lite snabbt sen tog jag min söta röda cykel och cyklade ner mot ribban. Träffade Markus en stund och pratade. Sen cyklade jag vidare och mötte upp megan som var vilse. Så satt vi på nån gräsplätt och pratade. Vi blev inte klara på långa vägar:( Men hon var tvungen att cykla tillbaka till konfirmationen hon var på.

Sen har jag legat hemma i min säng och lyssna på musik från bra högtalare ur datorn. Niiiceeee hihi. Men har varit otroligt rastlös.. Så har bara legat och flygt flygplan med mina fake djur..

Men nu ska jag sova. Inte lönt att va uppe..


» Sunnisar

Igår provade Alice mina solglasögon och så satte hon dom på huvudet. När jag tog av dom så var den ena pinnen av:(((
Idag fick Mats göra någon tillfällig lösning. Lim och silvertejp :) Ska köpa nya nu men det var synd för dom var ganska nya. Asså fattar ni så sur jag blev. Först glasögonen sen byxorna. Vad vill gud mig?


» Bilresa

Sitter i bilen Påväg till kvarnbacka där Amelie är på ridläger med Siri. Dom ska ha någon uppvisning idag, sista dagen. Sen ska vi fortsätta till malmö! Det ska bli lite mysigt att komma hem. Samtidigt som jag vill vara kvar på Öland. Men jag kommer tillbaka snart så det är väl lugnt.

Vaknade hos Alice idag.
Senare körde vi till mig. Vi gick en runda med en trött yub o en liten tjock basse. Sen packade jag ihop mina grejer, eller egentligen var det tvärtom. Men spela roll.

Idag är det jättefint väder och bara för det så ska jag åka bil till klockan 8 ikväll..





» Igår

Red Yamina ett kort pass i paddocken då också. Hon gick jättefint!! Avslutade med att hoppa ett litet räcke på 70 typ. Det gick också bra. Inga konstigheter :))))

Sen gick tiden och jag duschad osv sen blev ja hämtad av Alice och hennes pappa och så körde vi in till Borgholm.

Alice o jag lagade litta maud och sen cyklade vi till Kornelia. Där var Fanny o Alva också.

Sen cyklade vi till Köpingsvik och mötte upp två killkompisar. Var där och lullade runt ett tag, sen försvann dom och så cyklade vi till Borgholm vid sjöstugan.
Lyssnade på lite musik och jag spräckte mina byxor, dom nya från carlings, när jag skulle jula. Blev så sur. Så nu får jag gå dit igen och köpa andra! :) om jag inte köper någon annan stans denna gången.
Vi hade inga badkläder och vi ville bada, så vi badade. I underkläder dock.
Sen kom två andra killkompisar och var där en liten stund sen cyklade alla hem.

Sov hos Alice. Så vi kom hem och åt, sen la vi oss vid halv 2.



https://cdn1.cdnme.se/3813429/7-3/pic_51e111429606ee1016cec466.jpg" class="image">


» Outfit

Har sett ut en liten outfit som jag gärna använder snart. Men idag kan jag ju inte det för jag ska inte träffa någon. Kankse kan ha den imorgon, det är min klänning, skorna och min isbjörnströja. Har inte provat den än, men i mina ögon såg iallafall klänningen och skorna väldigt mysigt ut.

Innan Idag red jag yamina. Mamma pratade med paddock-ägaren, även min hopptränare under sommaren. Vi fick fortfarande rida där, så red bort dit medan mamma gick med Rasmus. Yamina gick jättefint. Min lilla yub. Längtar tills första tävlingarna. Hon gick jämnt och stadigt i form hela tiden och jobbade på med baken ordentligt. Dock var hon lite stelare i vänster varv. Hon gick fint men var inte lika böjbar. I malmö så har hon inte velat vända sig åt vänster så det kan ha något med skadan att göra att hon spänt sig där eller något. Men vi ska nog jobba bort det.

Sen har jag pratat lite i telefon och suttit ute i ute-huset. Den hörnan är ganska mysig faktiskt. Sen köpte mamma hem kropp-kakor haha (det är mat) så har ätit med mamma och axel, suttit och pratat en stund.❤ Nu ligger jag på rummet och skiftar mellan att läsa och lyssna på musik.


https://cdn2.cdnme.se/3813429/7-3/pic_51df042d9606ee181bbd4104.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3813429/7-3/pic_51df042fddf2b32fb32fe8cd.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3813429/7-3/pic_51df0434ddf2b32f0c2fc7b2.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3813429/7-3/pic_51df0444e087c37074627e8b.jpg" class="image">


» Kallt

Det är bättre väder idag men fortfarande inte bra. Molnigt, blåsigt och kallt. Hästarna är utsläppa i trädgården från deras lilla trädgårdshage och äter lite. Ska rida Yamina idag, men vet inte riktigt var. Sist red jag jag på en äng men dom är ju blöta nu. Och vi har inte snackat med dom som har paddocken än, och vi vill inte bara rida in där utan att ha snackat med dom först.

Idag kommer jag ha tråkigt, och ha ångest.. Kommer inte va med någon för Alice ska bort, och vi kan inte åka till stranden pga vädret. Så får sitta inne och läsa hela dagen. Men det känns så onödigt samtidigt lite skönt men mest onödigt absolut.


» Klänningen och skorna

Så fula bilder men jag kan inte fota bättre klockan ett på natten.


» Aliice

Köpte dom gröna platåerna!! Såå fina. Redan kär, dom är så söta:)))

Annars handlade mamma och jag på Coop, sen åt vi, sen körde vi tillbaka till Öland. I stormen. Det spöregnade och blåste som en orkan.

Skulle egentligen varit nere i Köpingsvik ikväll och spelat kubb med Alice, Kornelia och några andra, men det fick ställas in för att Öland typ blåste bort.

Så kom hem, fixade lite snabbt i stallet innan mamma och jag hämtade hem två blöta hästar. Dom fick gå in i stallet med fleecetäcke ett tag och torka.

Sen skjutsade mamma mig till Alice. Så har varit där hela kvällen. Vi räknade på hur kort sommarlovet plötsligt blev och att vi inte har så många veckor kvar :( Iallafall inte så många som vi vill:(

Men vi bakade kladdekauga och gick bort till kotten o gav honom o de andra hästarna lite mat. En hel ek hade brutits av på mitten och låg över hela grusvägen, tänk att få den i huvudet-Hejdå livet :)

Aja, nu har mamma hämtat mig och jag är hemma igen. Ska sova, och smälla alla flugor jag ser. Sen ska jag sova ut imorgon bitti.

Godnatt




» Igår ...:)

Efter vi varit i Sandvik så åkte vi hem och fixade oss innan vi tog burran till Borgholm, gick på pappa blå och åt avslutningsmiddag. Åt en pasta som var jättttegod. Och sen var vi i Borgholm ett tag, köpte glass, gick till sjöstugan oc satt där en stund på en brygga.

Sen hämtade mamma oss och axel och körde hem. Det var sista kvällen:/
En jättestor gräshoppa kom in i huset och var jättedramatisk. Den var sjukt läskig och sjukt stor haha usch :(

Sen idag har vi pockat ihop lite där ute och sen kört till Kalmar. Deras tåg var det en massa strul med, men dom kom iväg, även om det var för sent så kom de iväg, och även om de måste åka lite buss också så kommer dom hem.

Mamma och jag är på ett litet köpcentret och än sålänge är mamma ganska dryg för hon är i nån affär jag inte vill vara i. Så sitter utanför och väntar lite. Börjar bli hungrig, och hittade ett par platå skor som jag kanske ska köpa. Hihihi <333 har egentligen letat efter vita, en aning högre än dom jag såg. Men där fanns bara röda oranga och gröna. Och det blir nog dom gröna för de skär sig inte lika mycket som de andra gör.


» Sandenvikken

Idag hade mamma fixat lite frukost till oss så vi har ätit, och fixat oss sen nu är vi Påväg till Sandvik och ska baudaa. Där nere kommer jag inte ha internet så vi hörs senare
:)))


» Igår hihi

Förlåt för att jag skriver om gårdagen hela tiden.. Men det kan inte hjälpas.

Igår vaknade vi 8 av flugor och shitabalajs, sen red jag på yamina och Carmen gick med Rasmus, och sirr gick bredvid.

Red på en äng medan dom passade så att ingen skulle komma och säga att jag inte fick rida på deras äng.

Det gick jättemysigt, hon blev svettig.

Vid halv 1 tog vi bussen in till Borgholm och var där. Alice kom förbi en stund och träffade oss, vi åt italiensk glass och jag tappade bort min mobil. Men jag hittade den igen på axels jobb ;)))))))))

Vi gick runt i lite affärer också, vi åt pizza, och jag köpte en klänning.

På kvällen åt vi middag hos farmor o farfar. Så gick vi en runda i Sandvik och satt på piren. Vi gick en runda också sen var vi hemma där en stund innan vi åkte tillbaka till stugan.


» Igår

Nej fy vad taskig den är mot mig ahhhh:((

Skrev ett helt inlägg om igår men tyvärr får ni bara veta att jag mötte upp mina kompanjoner<333 vi gick i Kalmar, åt på b&j, shoppade lite, jag köpte shorts och en vit isbjörnströja, sen tog vi buss til Öland, flyttade ut i utehuset, åt middag, åkte till Köpingsvik, badade, och var på stranden till halv 11 ungefär, handlade godis, åkte hem.


» Busse

Nu sitter jag på bussen till Kalmar. Gissa vad? Cornelia o Siri kommer till Öland idag!!! Det ska bli sååå kul saknar dom så mycket.

Så jag hoppade på bussen vid halv 10 och är framme om 5 minuter. Sen får jag vänta en kvart och sen kommer mina gmns<33

(Gammal bild men det sitter en liten tantis bredvid mig så kan inte ta bilder)


» Yestirdaj

Alice vann båda klasserna med Kotten! Puttelina var envis och sparkade bakut en halv långsida haha men förutom det gick det bra där med. Hon är trots allt inte så gammal.

Sen släppte dom av mig hemma, så duschade jag osv. Sen hämtade dom mig och körde till hörninge där Puttis står. Så fick vi mat där och sen körde Maria oss till Borgholm. Vi träffade Kornelia och två av deras killkompisar.

Sen hämtade pappa mig o axel vid halv 12 och så somnade jag lite senare.


» Och nu

Gick upp ganska tidigt idag. Tidigt jämfört med andra morgnar och tidigt om man tänker på när jag somnade.
Ja vid kvart över sju. Eller klockan hade nog ringt i typ 4 minuter innan jag vaknade av den, sista minuten var den som vanligt en del av min dröm. Det är lite obehagligt det där mellanstadiet när man sover men är halvt medveten om verkligheten.

Gick upp, rakade benen, åt en macka, borstade tänderna, bytte om, sminkade mig och gav hästarna hö sen gick jag upp till stora vägen och väntade in Alice Maria och Alexandra som kom körande med Puttelina där bak. Mats körde en annan bil med Kotten.

Nu är vi på tävlingen i Åkerbo. Det är denna helgen Åkerbo kombi är. Den jag har varit med i något år, blir nästan deppig av att vara här för jag kan inte vara med :(
Idag är det dressyr och imorgon hoppning. Det har inte gått något extra bra för mig de andra åren men detta året hade det gått så bra, jag var så taggad. Så kommer skadan.. För det första är hon så mycket finare i dressyren, och hade kunnat hålla formen hela programmet. För det andra hade hon säkert hoppat jättefint också för de senaste två tävlingarna i malmö har jag blivit placerad på. Dumma skador.

Jaja nu är vi här, Alice rider fram puttis och kotten chillar lite


» Igår

Sov ut lite, som vanligt. Sen red jag och Amelie en runda, galopperade! Det gick knappt att stoppa henne hon bara studsade fram.

Sen åkte vi ner till Köpingsvik och var där, läste en massa och sen när det var tomt på stranden nästan så badade Amelie och jag. Det var ganska lagom värme på vattnet. Det är ju inte varmt så men mycket varmare än när vi var i Sandvik häromdagen. Och det var i solnedgången så det var jättemysigt att bada iallafall.

Sen körde vi in till Borgholm och åt kebab på borggrillen. Axel och S kom sen ocksp. Efter mauden en Italiensk glass, första för i år :))


» Äckeldagen

Jag skrv aldrig vidare vad jag gjorde där. Iallafall så sprang jag!! Det gick bra med knäet faktiskt. Sprang 6.5 km i en väldig värme.. Väldigt jobbigt.

Sen åt vi och efter det red Amelie o jag en runda. Travade lille Yam, hon är så pigg nu haha.

Efter det duschade jag, målade naglarna och läste.


» Äcklig

Känner mig riktigt äcklig, håret bara hänger överallt helt ruffsigt, vill verkligen färga det NU! Men får vänta till sommaren är över, annars bleks det onödigt.
Vårt rum är stökigt, och min säng är smulig och obäddad.
Känner mig helt fettig och fet, mitt nagellack är avflagat och behöver målas om.
Är kissig också :(
Vill veeerkligen ut o springa men mitt knä gör fortfarande cp ont emmellanåt och mina fötter mår inte bra av mina springskor. Men frågan är om jag ska plåga knäet och fötterna för jag kommer känna mig jättehärlig när jag springer och efterråt, när jag är helt fräsch och nyduschad ❤❤❤

Aja, nu ligger jag och läser. Lotta, mammas kompis har kommit hit och dom ska leka hihi.

Innan i Borgholm var vi en stund på biblan sen i någon väskaffär, köpte en liten plånbok, och sen gick vi på kondiset och fikade.


» Jul. 04, 2013

Vaknade vid 6 imorse och gick på toa, märkte att det regnade väldigt mycket, och sen började bullra också så jag insåg att det åskade ordentligt. Lite mysigt när man befinner sig i sängen annars är det inte mysigt.
Lullade runt uppe en stund och sen tog jag en liden macke och gick o la mig igen.

Det är jättestörigrt för när jag somnade inte förrän typ 1 tror jag, eller 20 över men tror det va 1, sen vaknar jag 6 då har jag bara sovit 5 h och är därför piss typ... Så när jag sen somnar om och vaknade vi halv 11 var jag jättetrött. Och hade typ fem flugor i öronen. Flugor är riktigt äckliga typer. Hatar verkligen dom över hela mitt hjärta.

Så min morgon har inte varit kul, nu har mamma o jag lämnat av axel på sitt jobb i Borgholm och ska vidare till biblioteket, sen ska vi nog handla mat tror jag.


» Böcker

Nu när det är sommar får jag hemska flashbacks till förra sommaren när jag läste Frost, Feber och Förevigt på bara någon vecka. Vad så himla fast i dom. Kunde verkligen inte sluta läsa, nör jag var med Alice läste jag, när jag var på stranden, hemma, direkt efter jag ätit och före då såklart, på toa, jag kunde inte sluta läsa. Sen tog dom slut och det var hemskt hemskt hemskt. Trodde aldrig jag skulle kunna läsa en bok igen. (Det lugna er folket för det kunde jag)

Och nu när jag läst klart cirkeln blir jag lite deppig. För den var inte hjärtkrossande men det är ändå så sorligt att den är slut. Känner mig så tom. Nu vet jag ju att det finns en fortsättning och jag har andra böcker att läsa sen men ändå.

Och alla känslor som jag har Utanför böcker, allt och alla jag tänker på, allt blir mycket sorligare när jag läst ut en bok. Allt förvärras typ:( för jag har inget som kan sysselsätta min hjärna tillräckligt, och jag vet att alla karaktärer i boken bara lämnar mig och jag bara hallå taskmoppar. Asså ew haha vad är felet Jaja

Godnatt.. Ska försöka somna


» Shoutout

Till min söta fina bästa gf Cornelia som är den trognaste bloggläsaren jag vet om iallafall. Jag har typ 10 så många gånger sidvisningar än läsare och jag vet en till misstänkt Love du..

Carmen sa en dag till mig när jag skrivit ikapp och det var jättemycket text "åh jag blir så glad, blir helt varm och pirrig" något sånt. S aknar henne väldigt miket och längtar efter hinne, så nu vet ni gummor;)))

Lovjo misjo carre M


» Hehe oj OBSOBSOBS

Förra inläggets rubrik skulle va TORSDAG såklart!!
Onsdag, vad gjorde jag då?:0

Jag sprang intervaller, runkeeper ville det. och läste, juste! Och ända sen igår har jag haft ont i antingen foten eller knäet eller båda samtidigt.. Så kunde inte springa idag:( dumma ben


» Onsdag

Mamma gjorde samma bufféfrukost som igår, med nutella och allt ;)) himla romantikst mor<33

Axel jobbade idag till 4 så killarna fick va med mig mamma o Amelie.
Vi åt frukost, sen fick dom rida på yamina lite hihi. Det var ganska kul haha.
Sen red jag en liten sväng med Amelie o Rasmus gående en bit bak. Travade henne lite på grusvägen, piggiilinin.

När vi kom hem packade vi lite badkläder och åkte till Sandvik allehopa.

Hoppade från piren för första gången i år! Det var kul hihi, sen badade Amelie o jag vidare på stranden sen och jag stod på händer o sånt skit, så sen hade jag jätteont i armarna och jag frös som en liten kaninunge som tappats ut från planet till Malaysia och hamnat i en isrink istället :/

När vi kom hem lagade moris maud till oss och så gissa vad? Vi åt.

Sen skulle killarna åka så vi sa hejdå och sen läste jag resten av dagen. Axel kom hem med en jordgubbs marabou till mig o Amelie så läste och åt:)

Läste ut cirkeln idag. Har inte hunnit det under skoltid, men jag saknade det verkligen :( så nu gick det fort att läsa klart halva boken. Jättebra är den, jag fick den faktiskt av Selma i för sen födelsedagspresent något år. Förra tror jag det var.

Så imorgon ska vi in och låna nästa del, eld. :))))))

Nu ska jag sova godnatt hihohih


» Tisdag

Började med att åka till Alice. Vi mötte upp hennes kompis Fanny och cyklade till köpingsvik.

Handlade godis o Loka påvägen. Vi väntade in solen och sen badade vi, solade lite. Sen kom mamma o hämtade mig där, och körde upp till mormor o morfar där axel och hans tre kompisar väntade.

Vi var där en stund innan alla + morre o moffe körde till trollskogen. Där gick vi en 4,5 km runda.

Sen åt vi pizza på en restaurang och sen körde vi hem och sov.

Lite kortfattat men gmn de e lugnt. Ew


» HEEEEEEEJJ

Nä skoja haha så överdriven.

Nu tjejer o killar ska anne här skriva om sin dag. Wooooo så kul mannniiiin

Nä jag börjar såhär, igår kom Alice till mig. Vi såg "allt för min syster" som alexia tipsade om. Den var hemskt sorlig. Vi grät jättemycket:( och vi började se den ganska sent så vid slutet blev det extra sorligt och då sov alla så började vi skratta medan vi storgrät, och jag fick andnöd, helt sjukt läskigt haha. Jag både attackgrät och attackskrattade så alldeles för mycket luft åkte ur mig oc inget kom in. Så skulle vi vara tysta också men var tvungen att andas in och då var munnen full så min näsa fick andas in så det lät som höga höga snarkningar och ja herregud vad jag lät. Fyfan det var obehagligt.

Sen somnade vi sent och sov dåligt. Vaknade runt 11 och Alice åkte hem nån timme efter.

Vid lunch åkte mor far amme o jag till min mosters möbelaffär. Eller dom bor där men jaja, och köpte två nya sängarrrr!!!!! Äntligen! Amelie och jag har haft två träsängar med en madrass i. Helt hård, och nu på senaste tiden, förra året, märkte jag av det och äntligen har jag fått en riktig och skön säng. Längtar efter att få lägga mig.

Sen har vi burit ut de förra sängarna i den nya stugan, städat rummet och jag dammsög där sängarna stått så där är rent nu. Sen möblerade vi in de nya sängarna och åt middag. Amelie o jag har skrittat ut, pappa stängslade den stora hagen knappt 40 m bort så släppte hästarna där en stund. Och Amelie o jag mockade hela hagen i trädgården osv.

Nu har jag sett ett avsnitt av castle och sitter snällt med Amelie medan hon ser fotboll. Men nu får hon klara sig själv för jag ska sova istället.