» Värker jag

Sitter nedsjunken i sängen med en liiiten huvudvärk. Har filmat hela min svenska film med Siri och William som skådespelare ikväll. Love <3<3 Hann filma allt och har lagt in det i Amelies dator, redigerat och lagt till musik. Nu är det bara lite kvar att fixa till men det är okej för den ska visas på måndag. Gjorde några mattetal innan dom kom också. Är nervös inför matte nationella nästa onsdag. Vill få bra på det men just nu känns allt halvdant.
 
Fifty idag var lite spänd för att det var typ 6 storhästston ute i hagen nästan bredvid paddocken så hon ville blåsa upp sig lite. Inga jättestora problem. Blir småirriterad när hon ska flytta ut sig eller spänna sig eller hoppa till och göra något litet hopp. Det är väl bra för rider bara på. Det är lite kul erkänner jag i efterhand. Gillar när hon hoppar lite men inte när hon spänner sig. Dock är det sjunde dagen hon är hos oss idag och innan dess har hon typ haft boxvila i lite mindre än tre månader. Så hon kommer antagligen inte spänna sig lika mkt sen. Gmn
 
Nu ska jag läsa lite ur La Brava sen sova
 
 
 

» Glitterbh

Jag har ärligt ätit över 10 tuggumin idag. Skojar inte. Elr tuggat då ätit upp dem har jag ej. Men vafan ändå. Missbrukare 
 
Gjorde en nationell NO-labb idag men den var svinlätt, blev klar efter 30 min. 
 
Dagens ridpass på Fifty (hihi) gjorde jag lite minskningar och ökningar och annars det vanliga. 
 
Nu ska jag göra matte, har precis ätit. Ska springa sen och egentligen träffa Siri och William och filma min film så får på ngt sätt få ihop det.. Jaja sealeder 
 
Här får ni en superfin bild på en skitfin bh som tyvärr bara blir fin på bild för i verkligheten ramlar brösten bara ut för de är för stora o passar nt denna sorts bh, väldigt sorgligt nog. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Kör då

Bu. Asså min ena näsborre är täppt och den andra helt fri, får panik. Skoja får inte alls panik är faktiskt väldigt lugn. Dricker lite kaffe på mitt rum där jag var tvungen att dra ned rullgardinen för solen var så stark aj hehe lolololol.
 
Red över med Kajsa o Tussi idag. Är så glad över att Fifty vänjer sig så jäkla snabbt. Det här med att hon inte stod still när jag hoppade upp har hon släppt helt. Sen går hon på halvlånga tyglar hela vägen över till MR och rycker till för saker som alla hästar rycker till för. Hon är väldigt chillad. Nu har hon typ blivit kär i Yamina. Spände sig när Y gick utanför ridbanan och när vi sen gick i förväg hem kajsa o jag gnäggade fifty i stallet när Yamina började närma sig. Tönne ju
 
Åh har ätit nu, så gott var det för hann nt mellanmål <3333 Ska skriva lite hälsodagbok i skolsyfte och sen vet jag inte, behöver och vill helst göra matte men får kolla igenom vad jag ska göra. Ska springa sen iallafall det är en sak jag vet ikväll. 
 
 
 

» Röd i ansiktet

Min dag idag har varit bra. Var i stallet i  13 h. Började 7 med att jobba. På rasten gick jag över o gav lunch till alla på hyllie o träffade Freja (hon som hade fifty nu före oss). Sen gick jag tbx till MR, åt godis o kollade tävlingen med Kajsa o Wilma o släppte ut nån häst till. 

Började igen 3 och slutade nu vid 6. Körde direkt över till hyllie. Amelie o mamma hade fixat alla saker så tog ut storbebis o gjorde iordning henne. Är så kär i henne har jag redan skrivit det 

Idag stod hon nästan helt helt stilla när jag satt upp! Kingen 

Varje dag har vi testat olika ridbanor. Nu har hon varit i båda paddockarna, manegen och arenan lol. Stora paddocken idag var lite läskig i en hörna där domartornshuset stod. Annars gick allt jättebra och hon var fin ❤️❤️❤️




» Poetry in the streets

Jag är sjuk. Igår natt hade jag väldigt hög feber o har haft lite feber i nån dag nu. Idag gick jag ändå till skolan för hade nationella i engelska och sen so. 

Efter skolan vilade jag och senare red jag fifty. Igår var hon rätt spänd och uppblåst o bockig med bakbenen men idag var hon och jag lugnare så det gick bra. Hon har dock dålig kondis nu så även fast hon vill springa en massa orkar hon inte gallopera o jobba särskilt länge. Hon är så mysig att va med. Underbar är hon

Ikväll har jag kollat Amelies match, ätit tacos, hängt med Irma, snackat med William en stund o nu ska jag sova! Upp 6 imrgn ..:)




» Fifty Points

Hej hihi

Idag hade jag nationella prov till 12 i engelska, lunch, glass på cellos med Irma o Siri sen iväg till veterinären för att besiktiga fifty igen. 

Jaaa hon gick igenom fkn äntligen är så lycklig. Känns som att jag nt har ngt att vara ledsen över längre för nu har jag henne så har inte råd att vara ledsen över skitsaker. 

Idag har vi bara tagit hem henne, låtit henne gå lite i hagen bredvid yamina, borstat och myst och myssssstyttt ännu mer. Hade Louie Idag oxå och blev typ jättesjuk o svag men har tagit en massa tabletter o ätit mat och druckit ngn smoothie mamma gjorde o druckit te o ätit frukt och läst ut en bok på 110 sidor ikv. 

Är så taggad för imorgonbitti ska jag få gå in i stallet o möta min häst. Min häst. Eller mina hästar. O min fifty ❤️ Är så lycklig trots att jag hostar upp mina tarmar 




» Aj min rygg ja

Har typ träningsvärk i rygghelvetet efter att vi sprang 4 km på gympan vad gör jag med mitt liv??:/

Önskar jag hade en liten robot som kunde killa mina fötter och massera min träningsvärk. 

Idag har jag gått i skolan LOOOOL!!!! Nä men ja det har jag. Det ska jag göra 33 dgr till :) Har fett jävla många nationella och slutprov i kemi o fysik o bilduppgift o teknikuppgift o kinnetest o musikuppgift o fkn hej o hå. Får det alltid att låta så mkt men det är mkt. 

Imorgonbitti har jag 2 nationella i engelska. Älskar dock känslan av att dem kommer vara avklarade sen. Älskar att checka av saker. CHING

Ikväll har jag sprungit till stallet med Tuva, gått 3 km med yubi och gått hem. Däremellan satt oss på några ställen med eller utan yub. Så jäkla fin kväll och dag för den delen. 

Har duschat nu hehe det var jobbigt. Ska sova typ är sjukt taggad på det<3<3<3




» DnF

Vaknade halv 7 alltså ca en timme sen. Somnade innan halv 11 igår också. Gjorde te o tog upp. Har suttit i sängen o kollat lite på min dator. Ska börja läsa en bok nu. En som jag hittat hemma eller på Öland eller på axels rum jag vet inte... 

Den heter La Brava och är en kriminalroman läste jag nu. Den handlar om Florida iaf så mkt har jag fattat. Wooow nu såg jag att det är min yngsta faster som har fått den i present 2 mars 1993. Författaren fick det stora deckarpriset 1984 för denna. Aja ska testa kul:)))




» Äter mina pennor

Sitter förövrigt med en penna i munnen. Vet att Tuva hatar det och tror inte Siri gillar det heller men gör det ändå. Ni vet en stift-penna, den lilla flärpen som går ut fäster jag i tänderna o läppen. Överkul. 
 
Igår träffade jag mina söta kompisar och sov sen hos Malte. Kom hem i förmiddags och åt en macka o drack te o grapefruktjuice. 
 
Satt hemma och lekte runt på datorn, gjorde något mattetal, cyklade till stallet, gick med bästa Yub ett tag, fixade grejerna, satt med Kajsa, hade stallmöte, handlade Subway o åkte hem. Åt och gjorde något mattetal till. Sen träffat Willi o Siri ikv.
 
Är så taggad på att sova nu så jag knappt kan hålla mig borta från sängen. Älskar mitt rum. 
 
Godnatt så kul inlägg<3
 
 
 
 

» Kina film

 Elin har gjort en jättemysig film från Kina som jag tycker att ni ska kolla på. Vill bara kolla om den igen och igen:(
 
 

» Hemma

Hejsannnnnnn
 
Kom hem i fredagskväll runt 20-tiden. Då träffade jag min söta familj och bölade när jag såg mina underbara syskon. Sa även hejdå till den övermysiga grupp jag hängt med dygnet runt i 24 h vilket såklart var sad. 
Åt tacos hemma och berättade, visade bilder, gav presenter och sen drog jag till en fest. Träffade Siri där vilket var skitbra.
 
Annars var kvällen ganska sorglig. Det känns konstigt att vara hemma. Har gjort så himla mycket denna resan och har inte haft åtkomst till appar så har inte haft kontakt med någon förutom mamma, pappa och Siri. 
 
 
Jag har upplevt den riktiga Kinesiska kulturen. Sett varje mäninska där som individer och fått uppleva hur vissa lever. Har fått äta kinesisk i början smaklös och osaltad mat som sedan blivit god. Gått runt på kinesiska marknader med lyktor hängandes och en massa kinesiska saker överallt. Beställt mat själv, betalat själv, frågat om priser själv, löst problem med en kines själva som när vi fick stopp i toan. Vi har fått höra kineser snacka och själva blivit mer bekväma. Det finns ju inget som ger en mer än att få verkligen uppleva något. Det blir aldrig samma på en lektion som när det är verklighet. 
 
 
 
 
Jag har bott med Tuva på hotell och skrattat varje dag, skrivit dagbok varje kväll, umgåtts med resten och snackat eller spelat kort eller gått runt ute om kvällarna. Varit trött. Haft tai chi varje morgon. Varit på 2 timmars lektioner där lärarna varit kineser och dåliga på engelska. Har haft kultur-lektioner efter lunch i 2 h som Folk Music, Kalligrafi, Flower Arrangement. 
 
 
 
 
 
Det bästa har varit när vi varit på skolor hos kinesiska barn och fått umgås lite med dem. Höra deras scheman, höra deras engelska, känna deras uppskattning och kärlek. Fått ge dem ens intresse. Det enda jag ville var att stanna med dem. 
 
 
 
 
Denna resan har givit mig så mycket mer och kommer aldrig kunna berätta som jag känner för det är liksom mina känslor och upplevelser vilket alltid är väldigt svårt att återberätta. Jag vet iallafall att det är sorgligt men skönt att vara hemma och att jag saknade det redan när jag åkte. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Kina

Hejjjjjj!

För er som inte visste är jag i Kina just nu. 

Har varit här i fem dagar tror jag och har det så jävla bra. 

Har knappt något internet, det är censur på allt så vi kommer inte in på något förutom kik och iMessage. Men har haft kontakt med Siri o lite William sen mamma o pappa. Annars är livet utan internet ganska skönt. 

Har upplevt en massa redan och är svintrött för det är så intensiva dagar och jag loooovar att jag ska berätta vaf vi gjort när jag kommer hem. Men i och med att vi inte har något internet nästan håller jag inte alls på med mobilen utan är bara med Tuva o resten och skrattar och tappar rösten och fotar och upplever och somnar och har sjukt bra. Så mycket känslor jag redan fått här. Iaf iomed det vill jag inte ha kontakt med Sverige för mkt. 

Är hemma igen den 17/18e så då kommer jag skriva ❤️❤️❤️






» Quiet storm

Har träningsvärk sen igår (lina) känn dig lyckad. 

Igårkväll var så bra. Jag och lite William lagade tacos medan Siri försvann på toan och kom ut senare invirad i en massa gröna handdukar. Sen åt vi vid typ halv 11 och det var svingott. Siri o William kan jag faktiskt inte beskriva hur mkt jag älskar. Igår när vi skulle somna försökte jag och började gråta :) Nä inte gråta med vad säger man annars typ, eller asså "fällde några tårar" låter så jävla fult och gråta låter som man sitter och det forsar vatten ur ögonen typ. Aja
David och Markus kom ett tag Igårkväll också. 




Imorse har jag haft ont i huvudet och har fortfarande. Vi har ätit frukost och skrikit. Vet ej varför men vi skriker alltid med varandra och börjar sjunga och beatboxa riktigt fult men ändå fint för det är vi<3 

Nu ska jag till Emporia igen (hatar). Måste fixa powerpack, äta lunch och köpa godis. 






» 24 h

Om ca 24 timmar sitter jag på ett plan påväg till Kina och nu sitter jag hemma med torra händer i min säng och har packat klart snart. Lyssnar på musik och solen lyser jättefint in och himmelen är väldigt blå. Lite synd att det är så kallt bara. 

Idag har jag efter vi var hos fifty träffat Lovisa som kom hit en stund. Vi har inte setts på 2 (!!!) månader för hon har varit i Nya Zeeland, Australien o runt. Så det var bra❤️ Undrar om man kommer fira påsk så som man gör idag om 100 år? Typ att alla barn fortfarande orkar klä ut sig och gå runt som påskärringar. 



Sen har jag packat. Lina kom hit och vi tränade lite ute i trädgården sen har jag packat vidare. Nu ska jag få ut det sista ur rummet och sen städa det och sen duscha. 

Ikväll ska jag dra till William och laga tacos med Siri när han kommer hem sen sova där.❤️❤️❤️





» Dizzy

Ridit klart Heidi nu. Vi red ute, det blåser men det är inte kallt. Framförallt är det bra väder så kan inte rida inne ofc. 

Det var längesen jag red henne nu och hon var rätt pigg. Så det var väl inte det bästa passet vi haft tillsammans. En stund slutade hon vara jobbig i galoppen och gick fint under mig. Annars kändes det som att hon var mer fokuserad på att gallopera än att jobba så hon kom inte riktigt runt sig själv. Menmen det gick ändå bra. 

Snart kommer mamma o hämtar mig så ska vi ut och hälsa på Fifty igen!<3 

Asså vafan imrgn åker jag till Kina det är lite stört. Har nog allt hemma nu men har ej packat kläderna än gör det idag. Har köpt påskägg till Tuva och fjädrar så vi kan fira påskafton på planet :))) 



 

» Brösthets

Jag kan aldrig riktigt fatta varför bröst är en sån big deal. Antagligen för att jag försöker förstå något som inte är riktigt eller stämmer. Bröst är något alla i hela världen har, oavsett om du är tjej, kille eller katt. Skillnaden är att vissa är mer fyllda än andras och att bebisar får mat därifrån från tjejer. 

Jag tycker bara det är så synd det här med att man inte ska få ha på sig vad man vill utan att folk dömer en, eller att så många tror att urringningen på ens tröja är till för att killar ska vilja ha en. Mina bröst är mina och jag ääälskar att jag har dom. Jag älskar att vila min hand på dom när jag vill (ofta). Jag älskar hur dom ligger där lite fint under en slapp tröja. Ibland hatar jag dom för de gör ont eller är i vägen eller begränsar en när man springer. 

Men vare sig de är stora eller små är de fina. Och varför ska då en med mindre kunna ha en tröja men den med större inte? Det är väl förfan samma tröja? Varför ska allt vara en sån hets idag och varför blir det en stor grej. Jag älskar mina bröst för det mesta och jag tycker allas bröst är fina och jag tycker alla ska fatta att ingen gav oss våra bröst för att tillfredsställa andra eller locka till oss killar. Somsagt är det hud med någon fyllning och det är ingen stor grej. Precis som ett träd kan vara fotogeniskt är bröst likaså och ingen borde behöva skämmas eller få ångest om ens bröst syns mer eller mindre på vissa bilder. Det är ens egna val och det borde inte vara något man ska tänka efter över. När du känner dig fin så är du fin, då ska du göra vad du vill med den finheten. 
Det är så jävla bra att vi ungdomar tänker på detta och att man vågar 




» April med Tuva

Ligger hemma i min säng som glidit ifrån väggen och mkt i rummet är dammigt och behöver dammsuga och städa usch. Får göra det imorgon.  
 
Ikväll har jag hängt hos Tuva, pratat och sett andra filmen av fast & furious. (Vi har 45 min kvar ca) onödig fakta. :))))) Delar med mig av hur roliga vi är om det går vill testa ( nä det gick nt kanske imrgn )
 
Innan det sprang jag till Siri, gick en runda med henne och sprang sen hem<3 
 
Godnatt